Zwembad, pannenkoeken en op visite bij een Zulu familie

Beste allemaal,

Weer hartelijk dank voor jullie trouwe berichtjes...!! Zo leuk om allemaal te lezen!!
Van de week zijn we met de kinderen naar het strand geweest... Tenminst, bij het strand is een kikkerbadje, waar de kleintjes heerlijk in hebben genoten. Wat een feest!!! En wat waren ze moe na afloop!
Afgelopen week zijn we naar de Zulu mensen geweest. Die wonen in een township, buiten de stad. Lopens (natuurlijk, zoals een Afrikaan dat doet) zijn we door de township gewandeld, op onze teenslippers in de zon waar het 40 graden was. Berg op, berg af. door riviertjes en al. Onze gastvrouw gaf met haar dochter de rondleiding. Het was mooi om er te lopen, mooi om te zien dat deze mensen blij zijn met wat ze hebben, mooi om er even een kijkje te mogen nemen.
We mochten blijven eten en kregen eerst een soort oliebol (het smaakte er echt naar!!) met worst die heeerlijk was en daarna rijst.
De vraag: ga je naar de kerk? is daar heel normaal. Maar het antwoord: nee, is wel heel raar. zeer verbaasd waren ze om te horen van 1 van onze mede-vrijwilligers dat zij niet geloofd... Onvoorstelbaar voor hen. Hoe kan dat nu?? De discussie werd aangegaan dat het niet goed was om niet te geloven in God en dat werd wel goed duidelijk gemaakt!!
In de middag kwamen de kinderen uit school en deden de Zulu-dance voor ons! En natuurlijk moesten wij dat ook proberen!!! Haha!!!

Afgelopen donderdagavond hadden we pannenkoekenavond. Dit, omdat Suzanne en Rianne vandaag weggaan. Hun periode van vrijwilligerswerk zit erop... Vandaag gaan we ze uitzwaaien.
Bedankt voor alles meiden!!!

Intussen is er ook een kleine boy gekomen met zijn moeder van 16 jaar. De kleine jongen is 2 weken oud en voor mij natuurlijk heerlijk om weer zo'n kleine hummel vast te houden en de fles te geven. En natuurlijk te knuffelen!!!

Jullie hebben zo weer een beeld van wat we ongeveer gedaan hebben. Hieronder zo nog wat foto's voor jullie.

Een lieve groet hier vanuit Zuid-Afrika en een knuffel van alle kindertjes!!!

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Petra

Ha Aniet,

Wat lekker dat je in Afrika ook gewoon pannenkoeken kan eten. Haha.
Je begint al een echte jungle-expert te worden, als ik zo naar die ene foto van jou kijkt :-). Gaaf hoor al je verhalen en mooie foto's weer!

Leuk inderdaad voor jou om weer bezig te kunnen zijn met een echt kleintje! Zo'n lieffie met allemaal zwarte krulletjes! :-). Hoe lang mag zo'n moeder met haar kindje dan bij jullie/ in het project blijven?? En hoe komen ze bij jullie terecht??

X Peet

Anja Lakerveld

Heerlijk om dit te zien Anita!!!

Vooral jou zien in zomerkleding en al lekker verkleurd. Ik verlang hier ook zo naar de zomer en geen jas meer aan te moeten doen. Heeeerlijk!! Maar dat duurt nog ff gelukkig is het niet meer zo koud.
Geniet nog lekker van alles daar!!!!
Heel lief die foto van jou en dat kleine mannetje. Geweldig!!!

Liefs

Monica

Wat leuk om je verhalen iedere keer weer te lezen! Ik wordt er gewoon een beetje jaloers van.... ;-)
Wat maken jullie een hoop mooie en leuke dingen mee!!! Mooi ook die discussie over geloven in God!!!

Doe de groetjes aan Ap!
En tot de volgende blog ;-)
Liefs Moon

Pien

Hey Aniet,
Wat een leuk verhaal weer. En leuke foto's. Wat zien die dansende kindertjes er vrolijk en fleurig uit, werkt gewoon aanstekelijk. Geen oud en nieuw en toch een oliebol, hebben wij hier niet hoor.
Heerlijk dat je daar ook gewoon pannenkoeken kunt eten. Ben zo benieuwd naar al je verhalen in het echt te horen, je kan natuurlijk maar een klein beetje schrijven, maar je hebt straks vast veel meer te vertellen. Ben best een beetje jaloers op je, dat je zoveel ervaringen mag opdoen. Om nooit meer te vergeten.
Wachtend op je volgende verhaal.
Groetjes,
Pien

ma

ha antje, wat fijn voor je dat je weer eens een echte!!!!!baby in je handen mag hebben,anders verleer je het nog!!!Wat geloof betreft zie je maar,ze kijken je hier gek aan als je wel geloofd,tja, onderscheid
moet er zijn ,,zo zie je maar, waar je het niet verwacht is het vanzelf sprekend, fijn hoor.
Het ziet er allemaal weer gezellig uit, geniet nog maar.
Het aftellen gaat beginnen.Jammer???????????????? Voor jullie .Wat gaat het hard!!!!!!!!!!!
groetjes van ons allemaal! pa&ma

Karin

Heej meid!

Heerlijk om je verhalen en avonturen te lezen;) Zo te zien is het genieten en krijg je al een lekker kleurtje!
Tot snel!
Liefs

Janita

Anita,
Wat gaaf om weer te lezen wat je daar allemaal mee maakt en ervaringen je opdoet. Al is het waarschijnlijk maar een klein deel.
Wat heerlijk om een klein babytje te kunnen knuffelen en een flesje te geven, heb je vast van genoten!
Wat leuk om die kindjes te zien dansen!! En ik had jou het willen zien na doen :P
Liefs Janiet

Anita Nelemans

Name: Anita Nelemans

Was vrijwilliger bij Isiaiah 54 van 30 jan 2012 tot 23 mrt 2012