Back @ HOME!!!

Lieve allemaal...
We zijn weer thuis...!!!!
Vrijdagavond hebben we afscheid genomen van Glynnis en Youandi. Het was een bijzondere tijd! Dat hadden zij ook zo ervaren. Mede ook omdat we de laatste vrijwilligers zijn.
Bij het afscheid kregen we een Zulu-naam. Mijn Zulu-naam is Samukelisiwe. Deze naam heb ik gekregen van Glynnis, Youandi, auntie Zama en auntie Tabilha. De naam betekend: De persoon die een speciaal geschenk is voor ons.
Bijzonder...
Natuurlijk even slikken om niet in tranen uit te barsten. Met een dikke knuffel en de vraag of we terug komen hebben we afscheid genomen van hen.
Voor altijd in ons hart!!!

De terugvlucht ging snel en soepel... Appie nog bijna haar trolley vergeten door 'm aan de andere kant van de douane poort te laten staan en er geen erg meer in te hebben. Gelukkig vroeg ik me af waar haar trolley bleef... ;-)... Afijn, 't is allemaal goed gekomen!!!
Een half uur eerder dan de bedoeling was stonden we op Schiphol.
Daar werden we opgewacht door Ap haar ouders en broer, schoonzus en nichtjes, mijn ouders en 4 vriendinnen, mét spandoek en al!!
Een warm thuiskomen!!!

En nu is het weer even wennen. Op dit moment vergelijk ik alles met hoe het in Afrika gaat. Blijkbaar hoort dat erbij. Maar ik hoor mezelf praten: In Afrika doen ze...
Ach, t gaat over zegt men.

Veel mensen hebben de afgelopen tijd meegeleefd. Ik wil u daarvoor ook heel hartelijk bedanken!! Het was super om te weten dat er regelmatig gevraagd werd aan ouders hoe het ging en er werd veel op de blog gekeken. Ook dank voor de vele reacties die we kregen op onze bloggen. Het was super om te lezen!!! Bedankt allemaal!!

We zijn weer thuis.
We gaan proberen het 'gewone' leven weer op te pakken. Dat komt wel goed denk ik. Maar in ons hart zijn we nog een beetje in Afrika...
En Afrika voor altijd in ons hart!!!

Previous message | Next message

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

anne-marije

Heey Aniet,
Wat een prachtige naam hebben ze je gegeven! Deze ervaring in Afrika zul je nooit meer vergeten! Nou ik ga je snel weer is live zien ;)
Liefs

Janita

Lieve Aniet, wat een bijzondere blog, (je hebt t onwijs mooi beschreven). Moeilijk om afscheid te nemen, maar ook heel bijzonder, de manier waarop. Wat een gave naam heb je gekregen, past bij je, vind ik!! Succes nog met het wennen, zal soms best lastig zijn, maar ook dat komt goed. En misschien moet je ook niet willen om alles los te laten, net wat je zegt, Afrika in jullie hart en ik denk dat het misschien ook goed is om een beetje met je hart in Afrika te zijn. Je hebt daar heel veel herinneringen, indrukken opgedaan, een hele ervaring rijker. Maar ik ben ik elk geval blij dat je weer thuis bent! ;) Liefs, Janita

marjan van zwam

hoi Anita, albertine
Veilig thuis, terug in Holland.
zo'n reis ja die vergeet je nooit meer.
dankbar dat je/jullie weer thuis zijn.
lieverlee de draad weer oppakken.
memories naar..... het verre zuiden

je nieuwe naam ik probeerde het te zeggen, valt niet mee, hou het maar op Anita.
maar wat een mooie betekenis.
geef je nog een keer een foto/presentatie avond.
hart. groet
marjan

Anneke

Een hart vol weemoed naar Afrika!
De hollandse welvaart zal af en toe best een schril contrast geven.
Dat doet je meer en meer stil staan bij waar het in het leven echt om draait.
Leuk om je blog te volgen.

groetjes Anneke Melissant

ma

Ook wij zijn blij dat je weer thuis bent,de tijd is net als voor jullie snel voorbij gegaan,komt omdat we veel van je gezien hebben op je blog en natuurlijk op skype gezien en geproken hebben en ook per sms en telefoon contact hadden,ook wij zijn een ervaring rijker.
En dan alle verhalen en foto's geven ons een indruk hoe het allemaal is daar,nu maar weer de draad oppakken hier,maar lekker nog een weekje om over te schakelen en daar werk het weer ook aan mee.
succes, pa &ma.

Monica

Nou ik ben blij dat jullie weer terug zijn hoor!!! :-)
Vond het fijn om jullie afgelopen zondag weer in m'n armen te kunnen sluiten!

Liefs Moon

Hoi Aniet en Appie,

Lang geleden dat ik jullie gezien en gesproken heb. Maar heb met veel plezier je blogs gelezen. Das wel even wat anders dan Portugal! Wat een mooie tijd hebben jullie gehad daar zeg. Kan me voorstellen dat er een stukje van je hart in Arika is gebleven! Gun jezelf maar goed de tijd om weer te acclimatiseren en alle indrukken te verwerken!

Liefs Nel

pine

Hoi Aniet,
Fijn dat je weer veilig thuis bent. Je nieuwe naam is vooralsnog niet uit te spreken, maar de betekenis is des te mooier. Kan me voorstellen dat je het nog niet los kan laten, je hebt tenslotte veel mee gemaakt en veel ervaringen opgedaan. Het is toch mooi als Afrika in je hart kan blijven.
Vind het ook heel gezellig dat je er dinsdag weer bent.
Tot dinsdag,
Pien

Anita Nelemans

Name: Anita Nelemans

Was vrijwilliger bij Isiaiah 54 van 30 jan 2012 tot 23 mrt 2012